שמן הזית שלנו הינו שמן בכבישה קרה (עד 37 מעלות), אשר רמת החומציות שלו איננה עולה על 0.8% (כתית מעולה).
כדי לשמור שרמת החומציות תהיה נמוכה, יש להקפיד על כל שלבי הגידול והיצור:
• גידול נכון ושמירת הפרי מנגיעות זבוב הזית.
• מסיק (ע"י מנערת) במועד הנכון בו הפרי נמצא במחצית הבשלתו, אז צבעו סגלגל ירקרק. המסיק בשלב זה מבטיח טעם וארומה פירותית לשמן.
• הובלה מהירה של הזיתים לבית הבד (עד 12 שעות ממועד הניעור).
• הקפדה על ניקיון בית הבד.
• אחסון מבוקר של השמן ומכירה באריזות אטומות לאור.
בחווה אנו מגדלים 6 זנים של זיתים, הן להפקת שמן והן לכבישת זיתים למאכל במסורת ביתית.
זני הזית לשמן:
ברנע - זן ישראלי, בעל יבול רב, טעמו עדין ומרקם השמן שלו דליל מעט.
פישולין - זן שמקורו בצרפת, מתאים מאוד לתנאי המדבר שבנגב, טעמו מריר ומרקמו סמיך.
נבאלי מוחסאן - זן כנעני מקורי, מתאים מאוד לגידול בנגב, טעמו של השמן מתוק ועדין ומרקמו סמיך מאוד.
לצ'ינו - זן שמקורו באיטליה, טעמו עדין ומרקמו סמיך.
פרונטויו - זן שמקורו באיטליה, טעמו עדין ומרקמו סמיך.
סורי - זית כנעני מקורי (מוצאו מהעיר הלבנונית "צור" ושמו המקורי היה "צורי" אך שובש עם השנים ל"סורי"), הזן מתאים מאוד לגידול בנגב, טעמו חריף ומריר, מרקמו סמיך.